Este vorba de un contract de cesiune a drepturilor de autor si nu de colaborare. Prin contractul de cesiune se pot ceda doar drepturile patrimoniale.
In baza acestor drepturi, distincte si exclusive, titularul dreptului de autor poate autoriza sau interzice urmatoarele activitati: a) reproducerea operei; b) distribuirea operei; c) importul in vederea comercializarii pe piata interna a cópiilor realizate, cu consimtamantul autorului, dupa opera; d) inchirierea operei; e) imprumutul operei; f) comunicarea publica, directa sau indirecta a operei; g) radiodifuzarea operei; h) retransmiterea prin cablu a operei; i) realizarea de opere derivate.
Avocatnet a descris pe larg, in articolele de mai jos, modul in care trebuie conceput un asemenea contract si clauzele esentiale pe care trebuie sa le cuprinda:
www.avocatnet.ro/content/art...
si
www.avocatnet.ro/content/art...
In linkurile de mai jos, veti gasi exemple de contracte de acest gen ce pot fi usor adaptate la necesitatile dvs.:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Va recomand sa cititi si Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe si in cazul in care considerati ca aveti nevoie, consultati un specialist in proprietate intelectuala/drepturi de autor:
[ link extern ]
L.C.